Tuesday, November 4, 2014

#231 - Nasi Kandar Deen & Gurney Drive, Penang

So 2 minggu lps kitaorg saja bwk mertua aku gi penang jln2. tido sana 1 mlm.. walaupun taiping dgn penang tu dlm sejam lebih je..
 
kalau dh gi penang tu kan, mestilah makan je kejanya. tp sbb kitaorg tak lama pun kat sana, so sempat mkn nasi kandar & mkn kat gurney drive je.
 
Nasi Kandar Deen
 
masa last year gi penang, pekena nasi kandar beratur. perghh.. sedapppp!! this time nak try nasi kandar kat tmpt lain pulak. teringat sasha penah mention psl nasi kandar deen ni. so jom kita lunch kat situ..
 
restoran dia dkt are jelutong. search je kat waze, confirm jumpa.
 
masa sampai, dah nampak org beratur kat situ. kedai dia pun tak besar sgt, so KH & fil beratur amik nasi, aku n mil duduk cop meja.
 
 
org dok beratur



dlm 15 minute jugak lah nak dpt nasik


KH's


mine... :D


lauk standard aku klu mkn nasi kandar, ayam goreng, kuah campur, sayur kobis. tp haritu takde pulak sayur kobis, so bayam pun boleyy..

my verdict, sedap jugak lah. kuah campur tu yg sedap. tp aku lg suka nasi kandar beratur... hehehe



Gurney Drive

mlm tu pulak, kitaorg gi gurney drive. tp terkejut jugak tgk rupa2nya tmpt mkn melayu kt gurney drive tu dah takde. dulu masa aku penah mkn kat sana, kedai2 dia proper jugak lah, tempat mkn pun selesa. yg sekarang tinggal warung2 n meja2 mkn yg tak teratur. gelap pulak tu.

so of course lah mkn pasembor kan. pastu aku beli laksa jugak. fil mkn char kuey teow.



sesak jugak time tu. nak cop meja pun kena rebut2.

yummy!!

laksa ada amik gambo, tp gelap. haha kalau lapar lg tu, mmg nak je aku gi nasi kandar beratur lps tu. tp jgn tamak haloba sgt plis. :p

lps mkn, tgk keta kena clamp. %&$#!!! mmg salah kitaorg la park illegally. tp masa time kitaorg smpi byk je keta park tepi2 jln tu, ingatkan selamat je la.. dah nasib kitaorg kan... melayang rm50... huhu 

No comments: