Tuesday, November 11, 2014

#232 - Jeruk madu Pak Ali

Sana sini kecoh pasal jeruk mangga asam boi. aku mcm tak heran sgt, sbb masa gi penang haritu mmg aku byk borong jeruk madu pak ali. haha.. in fact, everytime gi penang pun, ni lah benda yg aku look forward to. siap amik pesanan dr kwn2 n adik beradik. kikiki
 
sebenarnye jeruk madu pak ali ni dh ada byk cawangan kat kl ni. haritu masa bulan puasa pun ada org jual kt pasar ramadhan kat nilai. tp tak syiok.. tetap nak beli kat penang gak. :p
 
seperti biasa, search je dlm waze nak pi kedai dia. kat penang tu byk tempat ada jual. tp kedai kat gelugor ni yg paling besar aku rasa.
 

 
tu dia, besaq gambaq pak ali :D
 
bukak setiap hari, 8.30am to 7.30pm.

kedai dia dkt rumah yg dijadikan kedai. jln a bit sempit, so kena pandai cari parking. kalau ramai dtg, mmg crowded la situ.


deretan jeruk2. yummy!!
 
 
 
kalau sape2 yg tak pernah try jeruk pak ali ni, korang confirm kena try. sbb rasa dia tak 'tajam' mcm jeruk2 biasa. sbbnya diaorg guna apple vinegar & madu, instead of cuka biasa. so takdela rasa sakit tekak or sakit perut bila mkn. bila dah start mkn tu, tak boleh berentiii..
 
 

selain dari jeruk, byk jugak jual produk2 tempatan mcm kerepek2, kuih tradisional, madu, etc2
 
asam2 pun ada..


hasil borongan


ada lg stok dlm fridge tu. sedap mkn mlm2 time tgk tv.. :D

jeruk campur.. yummmm


sapa2 pi penang, silalah pegi melawat pak ali ni ye.. jeruk paling sedap penah aku mkn... :)

 
jeruk madu pak ali
24, jalan pantai jerjak,
batu uban,
11700 gelugor, penang.
04-6577131
8.30am - 7.30pm

2 comments:

orked violet @ SYA said...

jeruk madu pak ali ni mmg famous. Sya g cameron pon jumpe jerok pak ali nih. hehhee

sk said...

sya:
maju betul bisnes pak ali ni. byk dh outlet dia. hehehe